Співробітники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Хортицького районного відділення Запорізького міського управління ГУМВС України в Запорізькій області ліквідували «квартиру-наркоплантацію». Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС України в Запорізькій області, надійшла інформація про те, що на одній з квартир по проспекту Радянському виготовляють за місцем проживання наркотики.
 
Інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато розслідування за ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання наркотичних засобів без мети збуту). Співробітниками міліції було отримано ордер на обшук згаданої квартири.
 
Як наголошується в повідомленні, потрапивши до приміщення, міліціонери в одній з кімнат виявили справжню плантацію конопель. Рослини ретельно вирощувалися з дотриманням необхідної вологості і температурного режиму, забезпечувалися кондиціонером із застосуванням крапельного поливу. Освітлення забезпечувалося спеціальними потужними лампами денного світла.
 
У квартирі знаходилися рослини різних розмірів і циклу розвитку: від «розсади» у квіткових горщиках до справжніх «дерев» майже в зріст дорослої людини.
 

При цьому правоохоронці знайшли висушену і готову до вживання марихуану, а також пристосування для її обробки.

У той же день було розпочато кримінальне провадження за ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Вилучені наркотичні речовини направлені до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для дослідження. Міліціонери з'ясовують деталі протизаконної діяльності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273