В Анкарі у неділю ввечері відбулися нові сутички учасників антиурядових акцій з поліцією. Правоохоронцям вдалося відтіснити учасників мітингу з площі Кизилай у провулки.

Представники правоохоронних органів діють обережно, намагаючись не допустити зростання напруженості. Охоронці порядку зажадали від маніфестантів не перекривати рух по центральному проспекту. Після провокаційних дій з боку учасників протесту поліція застосувала сльозогінний газ і водомети.

В Ізмірі також пройшов численний мітинг протесту. Охоронці порядку не втручалися в події. Протестуючі влаштували на площі бійку з прихильниками прокурдської Партії миру і демократії, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Найбільш масовий за 13 днів протестів мітинг відбувся на стамбульській площі Таксим. На ній і прилеглих вулицях зібралися кілька десятків тисяч осіб. Акція пройшла без пригод.

У парку Гезі обстановка досить спокійна, там розставлені сотні наметів, де ночують учасники протесту. Губернатор Стамбула Хюсейн Авні Мутлу приніс вибачення за подію 31 травня і запевнив, що влада не готує нових силових акцій щодо маніфестантів, які перебувають у парку.

Як повідомляв ForUm, на тлі антиурядових виступів прем'єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган звернувся до своїх прихильників в Анкарі. Він заявив, що всі провокатори будуть покликані до відповіді і закликав «провчити» опозиціонерів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185