Всі лікарські препарати, які виробляються в Україні, відповідають європейському рівню. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час програми «Іспит для влади» на Першому національному, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Азаров запевнив, що всупереч прогнозам скептиків, Україні вдалося запровадити європейські стандарти для вітчизняних фармацевтів і дотримуватися їх у виробництві лікарських препаратів. При цьому ніякого дефіциту ліків не спостерігалося.

«Зараз все, що виробляється в Україні, можна сміливо стверджувати, що це препарати, які відповідають європейському рівню», - сказав Азаров.

Для цього було зроблено чимало. Зокрема, оснащено достатню кількість лабораторій, які можуть визначати якість ліків. Такі лабораторії відкрили у всіх областях. Також була посилена служба з контролю за лікарськими препаратами. Це дозволило перейти на нові стандарти.
«Ми побачили, що ніякого скорочення, ніякого дефіциту не сталося. Навпаки - зараз наші препарати конкурують, і не тільки конкурують, а й навіть поставляються на експорт», - додав Азаров.

Рік тому була ще одна дискусія з приводу експерименту - пілотного проекту впровадження так званих референтних цін на препарати від гіпертонії. У результаті вжитих урядом заходів вдалося знизити ціни на ліки, при цьому зберегти їх асортимент в аптеках.

«В аптеках зберігся повний асортимент всіх препаратів для лікування гіпертонічної хвороби. Більше того, ціни знизилися на них, а число або обсяг гіпертонічних препаратів зріс на 17. Це означає, що ті, хто раніше економив на своєму здоров'ї, отримали можливість купувати ці препарати», - заявив Азаров.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що в Україні немає дефіциту ліків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

507