Цього року українські аграрії планують зібрати один з найбільших урожаїв за період незалежності. Зокрема, очікується, що валове виробництво зернових складе 53-54 мільйони тонн. Про це сьогодні на засіданні Штабу з координації проведення комплексу збиральних робіт повідомив директор Департаменту землеробства Міністерства аграрної політики і продовольства Олександр Демидов.

За його словами, досягти таких високих результатів вдасться завдяки використанню високоякісного насіння, технічному оновленню зернозбирального парку, а також розширенню посівних площ під озимою пшеницею та кукурудзою.

«Сьогодні ми провели перше засідання Штабу з координації проведення комплексу збиральних робіт. Він працюватиме постійно, щоб якомога оперативніше реагувати на ситуацію на полі. Сьогодні ми обговорили заходи щодо забезпечення прибирання, а також прогнози можливого обсягу врожаю. Що стосується технічного забезпечення збиральної кампанії, то аграрії вже підготували значну кількість комбайнів», - сказав він.

Крім того, Державна продовольчо-зернова корпорація буде перекидати свої комбайни в різні регіони України.

«Головне, щоб у аграріїв було достатньо ресурсів, щоб за 10-15 днів встигнути зібрати ранні зернові та зернобобові культури», - підкреслив Демидов.

Директор Департаменту зазначив, що в цілому аграрії збільшили посіви зернових культур по всій території України, зокрема, озимої пшениці та кукурудзи. Крім того, практично всі площі засіяні високоякісним матеріалом. Також аграрії поступово оновлюють зернозбиральну техніку. Все це допоможе забезпечити один з рекордних урожаїв за період незалежності.

«Якщо говорити про обсяги виробництва зерна в Україні, то, виходячи з інформації регіонів, наукових даних, наших розрахунків, ми можемо очікувати врожаю зернових і зернобобових культур на рівні 53-54 млн тонн. Але, як кажуть селяни, - «не те, що в полі, а те, що в коморі». Тому поки ці прогнози відносні», - зазначив Демидов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250