Уряд не розглядав питання про введення податку на відпочинок за кордоном. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив у Facebook.

«Поки Кабмін не розглядав ніяких пропозицій про введення якогось нового законопроекту, пов'язаного з податком на відпочинок за кордоном», - підкреслив глава уряду.

За його словами, на засіданні Кабміну 3 червня заслуховувався звіт голови Державного агентства з питань туризму і курортів про роботу відомства, а також обговорювалося питання про можливість введення разового збору, який міг би використовуватися для компенсації можливого збитку туристу.

«Мова може йти тільки про разовий збір, який міг би використовуватися для компенсації туристові якого-небудь збитку, завданого йому під час перебування за кордоном. Така норма існує в багатьох країнах, але поки це тільки ідея, і вона не має форми нормативного документа. Про це говорили на засіданні уряду», - сказав Азаров.

При цьому він нагадав, що Державному агентству з питань туризму і курортів доручено розробити Програму розвитку української туристичної галузі на період до 2023 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

783