Міністерство закордонних справ України та зарубіжні дипломатичні установи почали оформлення та видачу громадянам України, які постійно проживають або тимчасово перебувають за кордоном, біометричних паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

«Видачу оформлення документів розпочато 7 червня в рамках виконання плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України і в рамках реалізації закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус», - йдеться в повідомленні.

Першими біометричні паспорти вже наступного тижня зможуть отримати громадяни України, які подали клопотання про оформлення паспортів, у посольстві України в Молдові та консульстві України в Бельцях.

Згідно з повідомленням, найближчим часом всі виготовлені паспорти нового зразка будуть передані в дипломатичні установи України за кордоном для видачі громадянам України.

У МЗС зазначили, що на сьогодні 90 дипломатичних установ України забезпечені необхідним обладнанням для оформлення паспортів нового зразка.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 грудня 2012 р. набув чинності закон «Про єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус», що передбачає введення біометричних паспортів.

29 листопада Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

997