Перша в світі жінка-космонавт Валентина Терешкова готова здійснити пілотований політ на Марс, який, на її думку, буде здійснено «в одну сторону». Про це космонавт повідомила на прес-конференції в Зоряному містечку.

За словами Терешкової, Марс - її улюблена планета. «Це мрія - побувати на Марсі, дізнатися, чи було там життя. Якщо було, то чому його не стало? Яка катастрофа сталася з цією планетою? Напевно, фахівці працюють над цією проблемою, потрібен корабель. Швидше за все, перші польоти на Марс будуть в одну сторону, я так думаю», - сказала вона, і додала, що готова полетіти, але, на жаль, політ відбудеться ще не скоро.

Начальник російського Центру підготовки космонавтів Сергій Крикальов розповів, що підготовка до далеких польотів буде послідовною. Спочатку планується вийти на навколоземну орбіту, досягти Місяця, а потім вже летіти на Марс. За його словами, зараз вже опублікована відповідна стратегічна програма. Він також уточнив, що фахівці у жодному разі не будуть планувати польоти на Марс «в одну сторону», передає РІА «Новини».

Через два роки в космос повинна відправитися Олена Сєрова, яка стане четвертою росіянкою, що побувала на орбіті. Наприкінці 2011 року вона була офіційно зарахована до складу екіпажу, який відправиться на Міжнародну космічну станцію у 2014 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1448