У вихідні, 8-9 червня, на стадіоні «Арена Львів» відбудеться міжнародний чемпіонат з інтелектуально-психологічної гри MAFIA, повідомили у прес-службі Львівської міськради.
 
Так, сімдесят найбільш рейтингових учасників з України, Росії, Молдови, Польщі та Німеччини протягом двох днів будуть змагатися за звання найсильнішого гравця.

Президент Федерації інтелектуально-рольових ігор Мафія (ФIIM) Ернест Федоров розповів: «Чемпіонат України відбудеться вже вдруге. Вперше ми проводили його у 2008 році. Також ми вже провели 6 чемпіонатів світу з гри MAFIA. Цього року ми вирішили відновити змагання на рівні України. До цього є великий інтерес. Ми робимо акцент на українських гравцях. Україна серед країн СНД - номер один у цій грі».

Федоров також поінформував, що в кожному місті-мільйоннику України є професійний MAFIA-клуб, який входить у Федерацію інтелектуальної гри MAFIA. «Це спортивний, а не розважальний варіант цієї гри. Федерацією розроблена система проведення чемпіонатів, регламент змагань різного рівня. Ми маємо авторські права на правила гри, які зараз називаються «класичний варіант гри в MAFIA», - зазначив він.

Перший день MAFIA UKRAINIAN OPEN 2013 проходитиме за зачиненими дверима - і з сімдесяти рейтингових гравців у фінал потраплять лише десять найкращих.

Остаточного переможця визначать фінальні ігри другого дня. Всі ігри фіналу транслюватимуться на моніторах.

«За допомогою цієї гри можна розвиватися, вдосконалюватися, долати деяку сором'язливість. Ти тренуєшся і виходиш в життя підготовленою і більш розкутою, впевненою у собі людиною», - зазначив рейтинговий гравець львівського клубу Мафії Максим Столярчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

852