Кабінет Міністрів доручив Міністерству соціальної політики провести перевірку санітарно-епідеміологічного та технічного стану будівель і установ масового відпочинку дітей. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявила профільний міністр Наталія Королевська.

«Більшість оздоровчих закладів побудована 40-50 років тому. Нам необхідно забезпечити хороший стан цих будівель та обладнання для безпеки дітей», - сказала вона.

За її словами, на початок літа в оздоровчі заклади України вже заїхало 112,5 тис. дітей.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство соціальної політики України ініціювало проведення перевірки стану оздоровчих установ країни у зв'язку з трагедією, що сталася в кримському санаторії.

У свою чергу, уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко заявив, що персональна відповідальність за відпочинок та оздоровлення дітей влітку лежить на головах ОДА та на керівництві Міністерства соціальної політики.

Нагадаємо, в Криму в смт Сімеїз на вулиці Радянській в санаторії Юність обвалився балкон корпусу, на якому знаходилися діти, в результаті чого одна дівчинка загинула, ще одна перебуває в лікарні. Міліція Криму порушила кримінальну справу за фактом загибелі дитини.

Інна Охотнікова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308