Парламентська більшість, швидше за все, буде змушена провести виїзне засідання Ради, щоб уникнути блокування роботи парламенту опозицією. Директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський вважає дуже високою ймовірність саме такого розвитку подій.

«У більшості немає бажання проводити такі виїзні засідання парламенту. Їх просто змушують обставини. Більшість спробує зробити все можливе, щоб не доводити ситуацію до виїзного засідання. Але якщо опозиція буде і надалі так категорично налаштована, як сьогодні заявляють Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок, то інших варіантів просто немає», - сказав Погребинський.

У той же час, відповідаючи на запитання, чи є можливість не пустити представників опозиції на виїзне засідання Ради, щоб вони не зірвали його роботу, експерт зауважив, що такі варіанти є, хоча не взявся прогнозувати, що саме зроблять для недопуску представників опозиційних партій. «Якщо, як заявив Олег Тягнибок, опозиція має намір з'явитися на такому засіданні, то воно просто втрачає сенс. Буде таке ж блокування роботи, як і в Раді», - зазначив він.

Нагадаємо, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив про можливість проведення позачергового засідання парламенту, яке може бути проведено не в будівлі Верховної Ради. А спікер Володимир Рибак сказав, що найближчим часом має намір обговорити з Президентом Віктором Януковичем ситуацію, що склалася в Раді. Крім того, Рибак запевнив, що має намір шукати компроміс з опозицією, щоб розблокувати роботу Ради і не доводити ситуацію до необхідності проведення виїзних засідань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283