Обсяг прямих іноземних капіталовкладень в українську економіку за останній рік збільшився на 10%. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час виступу на українсько-сербському діловому форумі в Белграді.

«Станом на кінець першого кварталу 2013 року загальний обсяг прямих іноземних капіталовкладень в економіку України склав більше 55 мільярдів доларів США і збільшився в річному численні на 10 відсотків», - цитує слова Глави держави прес-служба.

Янукович підкреслив, що за підсумками 2012 року приріст інвестицій в українську економіку склав близько 15%. «Цього мало, але я хотів би сказати, що цього року ці обсяги збільшуються. Зростає роздрібна торгівля - майже 13% цього року зростання», - зазначив він.

За словами Глави держави, згідно з урядовим макроекономічним прогнозом, цього року Україна очікує зростання ВВП на рівні 3,4% за оптимістичним і 2,5% за песимістичним сценарієм.

«Проте не виключено, що протягом року ці прогнози будуть дещо скориговані у зв'язку з економічними процесами в Європі і в світі, тому що наші економіки уразливі», - сказав Президент.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271