Конкурс краси «Міс світу» залишився без дефіле в бікіні. Дівчата не стануть виходити на сцену у відкритих купальниках, щоб не бентежити жителів індонезійського острова Балі, де відбудеться шоу, повідомляє Agence France-Presse.

Перші ознаки того, що демонстрація напівоголених тіл може спровокувати конфлікт, з'явилися після виступу представників ісламської ради Індонезії. В організації підкреслили, що захід пропагує «гедонізм, матеріалізм і споживацтво», і визнали його небезпечним для юних мусульманок.

В оргкомітеті конкурсу поставилися до вимог релігійно налаштованих індонезійців з розумінням. У лондонській штаб-квартирі зазначили, що поважають традиції країни, яку обрали для проведення «Міс світу». Організатори уточнили, що рішення про скасування дефіле в бікіні було прийнято ще до протестів з боку мусульман.

Шоу відбудеться 28 вересня цього року. У ньому візьмуть участь представниці 137 держав, які здобули перемоги на національних конкурсах. Росію на церемонії представить18-річна Ельміра Абдразакова з Мєждурєченська.

Індонезія, згідно з офіційною статистикою, є державою з найбільшою часткою ісламського населення на планеті. У загальній складності, в країні проживає до 90% мусульман. Варто зазначити, що не всі жителі поставилися до «Міс світу» з невдоволенням. Багато індонезійців вважають, що шоу залучить на острів Балі туристів, що повинно позитивно позначитися на економіці.

За матеріалами: «Вести.ру»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303