«Фонд світового кіно» (World Cinema Foundation), створений Мартіном Скорсезе для збереження і реставрації шедеврів світового кінематографа, відновить фільм Сергія Параджанова «Колір граната», повідомив глава Національного кіноцентру Вірменії Геворк Геворкян.

Геворкян висловив надію на те, що роботи з реставрації фільму розпочнуться найближчим часом, і завершаться до кінця року. При цьому, як було зазначено, всі витрати візьме на себе «Фонд світового кіно». Можливо, відновлений «Колір граната» буде представлений на Каннському кінофестивалі у 2014 році, повідомляє «Newsru.uа».

Поетична кінопритча Сергія Параджанова «Колір граната» про поета Саят-Нова була знята у 1968 році на кіностудії «Арменфільм». Авторська назва фільму «Саят-Нова», проте під тиском цензури Параджанов змушений був повністю перемонтувати фільм, змінивши назву на «Колір граната». Картина складається з декількох мініатюр, що показують духовний світ поета, історію його кохання, ставлення до релігії, світської влади і народу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230