В Україні вже готується національний план адаптації до змін клімату, причому цей план буде стосуватися всіх галузей економіки: і сільського господарства, і енергетики, і охорони здоров'я.

До його підготовки залучені провідні науково-дослідні інститути України, повідомив начальник відділу викидів парникових газів Державного агентства екологічних інвестицій України Валентин Шліхта.

Він вказав, що питання зменшення викидів парникових газів обговорюються на щорічних конференціях Рамкової конвенції ОНН щодо зміни клімату.

«Якщо раніше ми говорили про попередження зміни клімату, то сьогодні світ говорить про те, що ми вже не можемо запобігти зміні клімату, ми говоримо вже про необхідність адаптації», - зазначив він.

За його словами, в Україні сільське господарство після енергетики та промисловості займає третє місце за викидами парникових газів. Щоб їх зменшити, акцентував Шліхта, потрібно використовувати ефективну сільгосптехніку, яка спалює менше паливно-мастильних матеріалів, розвивати переробку сільськогосподарських відходів і біомаси для виробництва енергії, передає «Інтерфакс-Україна».

За даними Шліхти, в Україні річний обсяг викидів парникових газів складає більше 400 млн т в еквіваленті СО2 і за 2011 рік він збільшився на 5% порівняно з 2010 роком.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні за попередніми прогнозами синоптиків, у цьому році очікується спекотне літо з можливими проявами аномально високих температур.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282