Голова Верховної Ради Володимир Рибак не бачить причин для блокування роботи парламенту опозицією. Про це, як повідомляє прес-служба ВР, він заявив в ефірі телеканалу «Рада».

Рибак також підкреслив, що під час дводенних консультацій з лідерами фракцій всі проблемні питання були обговорені. «Я не бачу питань, через які потрібно блокувати», - заявив спікер, додавши, що є питання, які вимагають узгодження на рівні лідерів фракцій, «але це - робочі моменти».

Голова ВР заявив, що наступного тижня він планує зустрітися з Президентом України і обговорити питання роботи парламенту. Після цього, за словами голови Верховної Ради, він має намір зустрітися з лідерами опозиційних фракцій і продовжити переговорний процес. «Треба працювати, і треба, зрештою, почути один одного», - сказав керівник парламенту.

«Як голова Верховної Ради України я робитиму все, щоб консультації тривали, і щоб через закони виконувалися передвиборні програми. Я думаю, що шляхом компромісів парламент запрацює», - сказав він.

«Якщо ми не знайдемо самі, то, думаю, нам може допомогти Президент нашої держави, а якщо це не допоможе, то у Президента є можливість звернутися до виборців, хай вони подумають, і є закон. Парламент повинен працювати», - зазначив Рибак.

На його думку, ситуація в парламенті обумовлена ​​наближенням президентської виборчої кампанії.

Нагадаємо, 6 червня парламентарії від опозиції заблокували трибуну Верховної Ради України і зажадали, щоб Президент Віктор Янукович особисто прийшов до парламенту і виступив зі щорічним посланням.

Сьогодні блокування ВР продовжилося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286