У Смілянському районі Черкаської області місцеве відділення партії «УДАР» досі не розрахувалося з активістами виборчого штабу, які працювали на виборах до Верховної Ради. Як повідомляє місцеве видання «Кропива», сума боргу перед співробітниками штабу становить $5 тис. Тепер колишні співробітники «УДАРу» судяться з керівником обласної організації партії Віталієм Ільяшенком, щоб отримати свої гроші.

За інформацією видання, партійні керівники звільнили співробітників штабу ще задовго до виборів, але не повідомили їх про це. Таким чином, співробітники штабу відпрацювали майже півмісяця без оплати. Крім того, співробітники штабу були залучені до спостереження у день проведення виборів і вночі для контролю за підрахунком голосів, повідомляє видання.

«Проблема боргів політичної партії УДАР є досить відомою і наболілою», - зазначає автор матеріалу «Уотергейт» по-черкаськи, або скільки коштують слова першого заступника Кличка».

До публікації видання також доклало аудіозапис розмови двох керівників місцевих осередків «УДАРу». На цьому записі перший заступник Кличка по партії Віталій Ковальчук з'ясовує з керівниками місцевих парторганізацій Віталієм Ільяшенком та Ярославом Нищиком питання про погашення боргів по зарплаті.

«Скільки ми вам винні? Що ці всі працівники, ви їх набирали, там жодного партійця? Усі вимагають виплати заробітної зарплати ось прямо зараз? А ну скажіть мені, будь ласка. Крім усього іншого, 2015-й рік (рік президентських виборів - ред.), а ми пройдемо однозначно, так. Але як ви думаєте, як ми будемо дивитися людям в очі, якщо ми почнемо їх залучати, а вони нас просто сюди їсти прийдуть?» - каже на аудіозаписі перший заступник лідера партії.

«Смілянський окружний весь, там де місто Сміла - 5 тисяч доларів», - каже телефоном про суму заборгованості Віталій Ільяшенко, голова обласної організації партії «УДАР».

«13 числа (жовтня - ред.) вони були звільнені. А фактично наказ про звільнення ми отримали 19-го. До 28 числа вони (йдеться про співробітників штабу - ред.) періодично допомагали. Ці люди прийшли у ніч виборів і, не ставлячи питання про окрему оплату за ніч виборів, просто допомагали», - пояснює по телефону партійному босові Ярослав Нищик, керівник Смілянського окружного штабу партії «УДАР».

Як зазначає видання, Нищику після зустрічі з керівництвом партії вдалося таки отримати лише половину грошей для виплати зарплат звільненим співробітникам штабу. Решта $2,5 тис. вони намагаються отримати через суд, який провів вже два засідання у цій справі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232