Бєлгородський стрілок Сергій Помазун за результатами експертизи визнаний осудним, повідомляється на сайті Слідчого комітету Росії.

«У рамках розслідування кримінальної справи призначено більше 50 експертиз, у тому числі генетичні, трасологічні, криміналістичні, медичні, балістичні, біологічні та низка інших. Сергію Помазуну проведено комплексну амбулаторну судову психолого-психіатричну експертизу, за результатами якої він визнаний осудним», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вдень 22 квітня Сергій Помазун зайшов у магазин «Полювання» у центрі Бєлгорода і застрелив із рушниці трьох продавців, потім вийшов на вулицю і вбив ще трьох випадкових перехожих - чоловіка та двох школярок 14 і 16 років. Після цього він зник з місця злочину на машині BMW X5, яку пізніше кинув у сусідньому кварталі.

Пізно ввечері 23 квітня зловмисник був затриманий при спробі покинути місто у вантажному вагоні. Як стало відомо поліції, злочинець більшу частину часу перебував у болоті, розташованому у лісосмузі біля залізниці.

Обвинувачений накинувся з ножем на поліцейських і поранив одного із них. Зараз життю майора Юрія Сєдих із Курська нічого не загрожує. МВС оприлюднило імена правоохоронців, які зловили Помазуна: Юрій Сєдих, Олексій Єдрешов, Олександр Самсоненко і Дмитро Коновалов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203