Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов доручив директору комунального підприємства «Київський метрополітен» Володимиру Федоренку 12 червня представити звіт про технічний стан столичної підземки. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, він заявив у ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

«Безаварійна робота київського метро - одне із найголовніших питань столичної влади. Тому ми вам доручаємо підготувати комплексне бачення цього питання: роботу рухомого складу, зношеність технологічних мереж, у тому числі ескалаторів, тобто все, що накопичилося за останні роки», - сказав Попов.

Федоренко повідомив, що причиною надзвичайної події, яка сталася у московському метро, ​​ стало пошкодження кабелю тягової мережі в 825 В. За його словами, у Києві 2090 таких кабелів, однак вони працюють при меншій напрузі.

За інформацією ДержНС, у київському метро є 22 станції глибокого закладання, які не оснащені кисневими протигазами, що робить практично неможливою евакуацію людей рятувальниками у разі НС.

Як повідомляв ForUm, у московському метро на перегоні між станціями «Охотний ряд» і «Бібліотека імені Леніна» внаслідок загоряння силового кабелю сталася пожежа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166