Букінгемський палац оголосив про те, що чоловік британської королеви Єлизавети II принц Філіп, герцог Единбурзький, госпіталізований для діагностичної операції черевної порожнини.

Операція має пройти у п'ятницю під загальним наркозом. Букінгемський палац підкреслює, що це - планова процедура, повідомляє «ВВС».


 
Рішення про госпіталізацію принца Філіпа у Лондонську клініку було прийняте після проведеного минулого тижня обстеження черевної порожнини. Передбачається, що він пробуде у клініці близько двох тижнів.

10 червня герцогу Единбурзькому виповниться 92 роки.

У вівторок він був присутній на урочистій службі з нагоди 60-річчя коронації Єлизавети II у Вестмінстерському абатстві, а у четвер брав участь у прийомі в садах Букінгемського палацу.

Гості, які були на прийомі, не помітили у нього ніяких ознак поганого самопочуття.

Відразу після прийому принца Філіпа відвезли у Лондонську клініку, куди він увійшов без сторонньої допомоги.

За словами представниці прес-служби Букінгемського палацу, «герцог Единбурзький перебуває у прекрасному здоров'ї. У понеділок він пропустив офіційний захід, але це сталося через те, що він на короткий час втратив голос».

За останні два роки герцог Единбурзький вже вчетверте піддається госпіталізації.

У червні і серпні минулого року він кілька днів провів у лікарні через інфекцію сечового міхура.

У 2011 році герцог Единбурзький також був госпіталізований, після того як відчув болі у грудях. У клініці йому була проведена операція з усунення закупорки артерій.

Як зазначають кореспонденти, найбільшим досягненням принца Філіпа слід вважати сталість і силу підтримки, яку він надавав королеві за довгі роки її перебування на престолі.

У промові з нагоди святкування їхнього золотого весілля Єлизавета II віддала належне чоловікові: «Він не любить компліментів, але він просто був моєю надією і опорою всі ці роки. І я, і вся родина, і ця країна, і багато інших країн зобов'язані йому більшою мірою, ніж він коли-небудь визнає чи ми коли-небудь дізнаємося».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

555