Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов нагадує, що екс-мер Києва Леонід Черновецький достроково склав з себе повноваження, тому й вибори міського голови столиці повинні бути позачерговими, однак пропонує уніфікувати дату проведення виборів у Києві.

«Я дозволю собі нагадати, що Леонід Черновецький за день до закінчення його повноважень написав заяву (про складання з себе повноважень. - Ред.), і сьогодні вибори мера міста мають бути дострокові, а не планові», - сказав Єфремов на брифінгу.

При цьому лідер фракції нагадав, що Конституція України передбачає проведення виборів один раз на п'ять років. Єфремов також додав, що Конституційний суд України у своєму рішенні також вказав на цю норму в Основному законі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На сьогоднішній день замість того, щоб прийняти законопроект про проведення позачергових виборів чи в березні, чи у жовтні-листопаді ... замість цього ми влаштовуємо циркову виставу і подаємо десятки різних постанов щодо виборів у Києві», - підкреслив Єфремов.

За його словами, з прийняттям законопроекту, який би чітко встановив період проведення позачергових виборів, а також закріпив, що проведення чергових виборів відбувається один раз на п'ять років, Верховна Рада зняла б із себе відповідальність за ці питання, і організацією проведення виборів займалася б Центральна виборча комісія, як це і передбачено законодавством.

Єфремов підкреслив, що опозиція, вимагаючи призначити вибори в Києві, не дає відповіді на питання: «Які це будуть вибори: позачергові чи чергові?»

Лідер фракції Партії регіонів також зазначив, що існує загроза того, що якщо парламент призначить позачергові вибори депутатів Київської міської ради, то знайдуться противники такого рішення і оскаржать у суді результати проведення таких виборів.

Нагадаємо, КСУ постановив, що вибори депутатів Київради і столичного міського голови повинні проводитися у 2015 році.

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови від опозиції щодо призначення позачергових виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради на 27 жовтня 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

357