Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єру Олександру Вілкулу протягом місяця визначити ділянки, на яких будуть зупиняти перевантажений автотранспорт, а також забезпечити землевідведення під ці ділянки. Про це він заявив у четвер під час наради з питань збереження мережі автодоріг, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Доручаю Вілкулу протягом місяця разом з «Укравтодором» на всіх транзитних магістралях відібрати ділянки для відстою перевантаженого автотранспорту, особливу увагу приділити Київській області та в'їзду в Київ. Через місяць ми заслухаємо вашу доповідь на уряді», - зазначив Азаров.

Він додав, що на таких майданчиках проходитимуть розвантаження, а також повинні бути забезпечені комфортні умови для водіїв. Прем'єр-міністр запропонував встановити такі майданчики поруч із заправками, де, як правило, є кафе і магазини.

Азаров також доручив Держказначейству забезпечити безперебійне фінансування ремонту доріг.

«У нас є всі можливості навіть у такій складній фінансовій ситуацій значно поліпшити стан наших доріг», - сказав глава уряду.

Нагадаємо, Азаров поставив завдання протягом 2013-2014 років на всіх основних транзитних магістралях встановити автоматичні пункти вагового контролю, оскільки, за результатами перевірок, більше 80% великотоннажного транспорту рухається українськими дорогами зі значним перевищенням допустимого навантаження на вісь, що призводить до швидкого руйнування автополотна . Також уряд розробляє законопроект, який суттєво збільшить штрафи за перевантажений транспорт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211