Народні депутати В'ячеслав Кутовий і Володимир Купчак на прес-конференції в «Інтерфакс-Україна» пояснили причини свого виходу із фракції «Батьківщина». Про це передає кореспондент ForUm'у.

За словами Купчака, рішення про вихід - єдино правильне на сьогоднішній день. «Мною було написано заяву про вихід із фракції «Батьківщина». Рішення для мене було дійсно непросте. Каталізатором стало голосування за законом №1154 про санаційний банк. Всупереч позиції лідерів фракції «Батьківщина» я проголосував за цей законопроект і був звинувачений в усіх смертних гріхах, зраді, продажності», - розповів нардеп.

Він зазначив, що отримував на свою адресу від лідера фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка погрози.

«Позавчора у мене стався конфлікт з Арсенієм Петровичем, і я почув конкретні погрози, в тому числі і фізичної розправи, тобто я в особі Арсенія Петровича отримую на все життя особистого ворога, про що мені було сказано. Це було сказано не тільки ним, а й іншими керівниками фракції», - зазначив нардеп.

«Основна причина виходу із фракції полягає в тому, що сьогоднішні вожді, так звані опозиційні, зрадили ідеали опозиції і саму Юлію Тимошенко. Її думка повністю ігнорується, зокрема, відносно її призову припинити акцію «Вставай, Україно» і не вести країну до прірви, чергового розколу. Жодна із пропозицій Тимошенко не врахована», - додав Купчак.

Він також заявив, що причини блокування роботи Верховної Ради йому незрозумілі. Окремо народний депутат розкритикував дії опозиції на місцевих виборах, які привели до перемоги представників від Партії регіонів.

«Торги відбуваються і навколо кандидатів на пост мера Києва. Не секрет, що в лавах «Батьківщини» є гідні лідери, кандидати на цю позицію, це й Катеринчук, і Гриценко, і Кужель... Але чомусь пропонується кандидатура Петра Порошенка. Я нічого не маю проти нього, поважаю його, але не бачу, чим він відрізняється від Попова».

Народний депутат Кутовий, у свою чергу, багато у чому підтримав колегу і додав, що прийшовши до парламенту, навчився лише «блокувати трибуну».

За його словами, причини блокування незрозумілі і йому. «Вони блокують трибуну, а у них немає єдиного кандидата», - говорить депутат.

Крім того, він вважає, що сьогодні суспільство не вірить у те, що опозиція може виконувати свої функції. «Треба щось змінювати. У нас сьогодні опозиція формується з голови партії, а потрібно йти в низи, - підкреслив парламентарій. - Потрібно створити нормальні потужні бойові команди, які зможуть перемогти цю владу. Мені рішення вийти із фракції далося дуже важко. Але коли я сьогодні знову побачив, що знову блокується трибуна, вибачте, але це занадто».

Депутати також повідомили журналістам, що близько 30 депутатів у фракції також регулярно висловлюють невдоволення діями лідера ВО «Батьківщина», зокрема, тим, що Арсеній Яценюк вже бачить себе президентом.

Крім того, парламентарії готові ініціювати створення у парламенті об'єднання дійсно опозиційних депутатів. Вони запевнили, що не збираються приєднуватися до більшості, але в той же час готові розглядати необхідні країні законопроекти.

Купчак також додав, що заради цього готовий навіть прийняти участь у виїзному засіданні парламенту, якщо таке відбудеться.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати В'ячеслав Кутовий і Володимир Купчак сьогодні вийшли із фракції «Батьківщина». Спікер парламенту Володимир Рибак озвучив відповідну заяву на засіданні Верховної Ради у четвер.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

790