Україна повинна вивчити питання щодо побудови нових атомних енергоблоків неросійського виробництва, щоб уникнути монопольної залежності від РФ у сфері атомної енергетики.

Такий пункт комплексу першочергових заходів на 2013 рік, спрямованих на зменшення ризиків в енергетичній сфері шляхом диверсифікації енергопостачання, міститься у щорічному посланні Президента Віктора Януковича до Верховної Ради, оприлюдненому сьогодні.

«Вивчити питання про диверсифікацію реакторних технологій способом побудови нових енергоблоків атомних електростанцій неросійського виробництва щоб уникнути монопольної залежності від Російської Федерації в цій сфері», - зазначив Президент.

Не виключено, що саме диверсифікації реакторних технологій стосується секретне рішення Ради нацбезпеки і оборони, яке Президент увів у дію своїм указом 5 червня.

Текст рішення РНБО «Питання розвитку атомно-промислового комплексу та створення ядерно-паливного циклу в контексті гарантування енергетичної безпеки України» не був оприлюднений.

Нагадаємо, сьогодні народним депутатам були роздані примірники щорічного послання Президента до Верховної Ради «Про внутрішнє і зовнішнє становище України у 2013 році».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326