До 2015 року у Києві побудують два заводи з виробництва гіпохлориту натрію.

Про це, як передає кореспондент ForUm’y, повідомила сьогодні в ході навчань з органами управління та силами цивільного захисту міста Києва з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у разі виникнення аварій на залізничному транспорті та на хімічно небезпечному об'єкті радник глави правління ПАТ «Київводоканал» з інформаційної політики Вікторія Яковлєва.

«Прийнято рішення про будівництво нових заводів з виробництва гіпохлориту натрію на місці діючих, щоб уникнути випадків зараження навколишнього середовища. Днями було прийнято відповідне рішення КМДА, і ми сподіваємося, що найближчим часом це питання вирішиться. Всі проектні роботи та експертизи вже закінчені», - зазначила вона.

За словами Яковлєвої, діюче хлорне підприємство становить серйозну небезпеку для жителів Лівого берега в разі аварії (там є 100 тонн хлору). У часи введення в експлуатацію Деснянської водопровідної станції в 1961-му році про це не думали, бо на Лівому березі ще не було житлових будинків.

У свою чергу, керівник групи Департаменту цивільної оборони мобілізаційної підготовки Деснянського водопровідного господарства Михайло Винник зазначив, що перехід з рідкого хлору на гідрохлорид натрію дозволить відразу пускати хлор на очищення води без накопичення великих обсягів.

«До 2015 року планують побудувати два нових заводи - на Деснянській і Дніпровській водопровідних станціях. Склади хлору будуть ліквідовані. Рідкого хлору на станціях не буде, тільки безпечний гіпохлорит натрію. На проектні роботи на 2012 рік КМДА виділила 1 млн 200 доларів, зараз ведеться пошук інвестора для будівництва», - повідомив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227