Заарештований більше місяця тому за підозрою в убивстві депутат Ніжинської міськради Максим Багринцев досі числиться у складі фракції «Батьківщина» місцевої міськради, повідомляє газета «Комсомольская правда».

Ніжинські журналісти також розповіли своїм колегам із КП, що Багринцев ніколи не приховував, що купив місце у списку «Батьківщини» на виборах до міськради. «Батьки забивають худобу і торгують м'ясом на базарі, гроші є. Він любитель «закласти за комір». Підпивши, часто хвалився, що дав «бютівцям» 50 тисяч доларів, і вони його включили у списки депутатів», - розповів «КП» один із місцевих журналістів.

Як повідомлялося раніше, Максима Багринцева підозрюють у вбивстві 51-річної жінки, яку виявили в одній із київських квартир. Вона померла при спробі зґвалтування - жертву вбили за допомогою молотка. На пошуки вбивці пішов майже місяць, поки міліціонери встановили, що підозрюваний переховується у рідному Ніжині. Щоб заарештувати Багринцева, міліціонери брали квартиру штурмом, уточнює подробиці «КП».

У той же час депутат Верховної Ради Олег Ляшко, який раніше перебував у лавах «Батьківщини», абсолютно не здивований тим, що у партії є такі люди, як раніше засуджений за вбивство депутат Ради Віктор Лозинський і Максим Багринцев.

«Я багато років працював у чернігівській «Батьківщині», очолював виборчі штаби, а цієї людини (Багринцева - ред.) знати не знаю, - сказав Ляшко журналістам. - Його і близько не було, це пристосуванець, який купив мандат. Зараз у партії це досить поширена практика».

Щоб зберегти політичне обличчя, Багринцева із партії виключили. Але не через підозри у тяжкому злочині, а за те, що не дотримався партійної дисципліни. «Пройшов до міськради за нашими списками, але порушував партійну дисципліну, не виконував рішень фракції, тому ми його виключили ще 18 березня», - таку офіційну позицію у коментарі «КП» озвучив керівник фракції «Батьківщини» у Ніжинській міськраді Валерій Салогуб. Тим не менше, за даними газети, «ніжинський Лозинський» все ще числиться членом фракції цієї партії.

У той же час видання нагадує, що Багринцев вже давно прославився своїми екстравагантними витівками.

Наприклад, одного разу заявив, що депутати міськради намагалися найняти його для вбивства мера міста і навіть пропонували гвинтівку з оптичним прицілом. Пізніше у мережі з'явився відеоролик, у якому сильно напідпитку депутат, розрізаючи ножем поліетиленовий пакет, говорить, що зробить те ж саме з президентом і прем'єром.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208