Українська столиця не потрапила в сотню найбільш конкурентоспроможних мегаполісів світу за підсумками минулого року, але обов'язково опиниться там через 13 років, впевнені експерти Economist Intelligence Unit спільно з Citigroup, що підготували рейтинг-прогноз «Hot Spots 2025: Benchmarking the future competitiveness of cities», пише газета «Капітал».

За підсумками минулого року Київ піднявся в рейтингу на п'ять позицій - до 103 місця. Але в української столиці все попереду. Щоб опинитися на 90-му місці у 2025 р., як обіцяють іноземні економісти, йому потрібно подолати ще 13 сходинок за 13 років. Тоді він увійде в десятку мегаполісів, які найбільш швидко розвиваються. Більш стрімке просування вгору рейтингом покажуть тільки сім міст - Сан-Паулу (+25), південнокорейське місто Інчхон (+17), Тель-Авів (+16), Санкт-Петербург (+15), тайванський Тайбей, катарська Доха і столиця Оману Мускат (+14).

Правда, навіть опинившись на 90-му місці, українська столиця все одно буде помітно поступатися в конкурентоспроможності не тільки всім західноєвропейським і північноамериканським учасникам рейтингу, але також багатьом азіатським і навіть усім східноєвропейським столицям. Зокрема, українська столиця залишиться далеко позаду Варшави, Будапешта, Праги і Бухареста. Навіть Москва обійде Київ і виявиться на 59-й сходинці. Єдині міста СНД, які Києву вдасться обігнати, - Санкт-Петербург і Алмати. Зокрема, Санкт-Петербург автори дослідження дорікнули в корупції і слабкій фінансовій і політичній автономії від Москви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161