Сьогодні, у разі проведення засідання Верховної Ради, законопроект про парламентські вибори в п'яти проблемних округах розглядатися не буде. Про це сказав на брифінгу голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

За його словами, опозиція виступає проти розгляду даного законопроекту, оскільки він не узгоджений з усіма фракціями, повідомляє «УНІАН».

Рибак зазначив, що ще під час консультацій з лідерами фракцій сказав, що знімає з розгляду даний законопроект, тому не бачить підстав для того, щоб опозиція блокувала трибуну.

Нагадаємо, уряд розробив нормативну базу для проведення повторних виборів до Верховної Ради України в одномандатних округах, в яких на попередніх виборах було неможливо встановити результати.

У результаті виборів до Верховної Ради України, які відбулися 28 жовтня 2012 року, обрані 445 народних депутатів.

5 листопада 2012 р. Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в мажоритарних округах № №94, 132, 194, 197, 223.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради в цих округах.

23 квітня Конституційний суд України відмовив у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів України про перевибори у п'яти «проблемних округах».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217