Київська влада створить комісію для вирішення конфлікту між працівниками і власником ПАТ «Київхліб». Як повідомляє прес-служба КМДА, відповідне рішення прийняла директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Людмила Денисюк за результатами робочої зустрічі, проведеної у зв'язку зі зверненням працівників підприємства до міської влади щодо захисту їхніх прав, збереження робочих місць на підприємстві та перевірки інвестиційних зобов'язань власника.

За результатами робочої зустрічі було вирішено втрутитися в ситуацію і створити спеціальну комісію з перевірки роботи підприємства і його приватизації, щоб розібратися в ситуації, що склалася, і вирішити конфлікт між працівниками і власником товариства.

Як зазначають у департаменті, співробітники ПАТ «Київхліб» переконані: плани власника не відповідають соціальним зобов'язанням, узятим під час приватизації підприємства.

За словами Денисюк, Департамент промисловості та розвитку підприємництва якомога швидше звернеться до Київської міської ради з проханням ініціювати створення відповідної комісії із залученням представників усіх депутатських фракцій і груп у Київраді.

«Відповідно до законодавства України влада не має права втручатися в роботу акціонерних товариств, яким є ВАТ «Київхліб». Але ми безумовно повинні підтримати столичного виробника і захистити працівників підприємства. При цьому особисто я як вихідець з виробництва, з реального сектору економіки, добре знаю ситуацію зсередини, і проблеми, з якими стикаються виробники», - сказала Денисюк.

Нагадаємо, ПАТ «Київхліб» було створено на базі державного підприємства «Київхліб» у 1996 році. Підприємство є одним з найбільших хлібопекарських підприємств України, до складу якого входять 12 хлібопекарень, які практично повністю забезпечують столицю хлібом. Після виведення об'єднання «Київхліб» з муніципальної власності підприємство перейшло у приватну власність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240