У Житомирській та Вінницькій областях унаслідок удару блискавки загинули чотири людини, йдеться в повідомленнях обласних управлінь ДСНС.

Так, у селі Громада Любарського району вчора, 5 червня, загинули дві людини - місцевий житель і житель сусіднього села Пединки, якого негода застала під час робіт на присадибній ділянці. Тіло загиблого помітив сусід, який і повідомив про нещасний випадок.

Того ж дня 38-річна мешканка с. Качківка, що знаходилася під час грози на пасовищі, була смертельно уражена розрядом блискавки.

У с. Червоне Немирівського району під час демонтажу металевих бочок 28-річного місцевого жителя вразило грозовим розрядом. Чоловік загинув на місці події.

У ДСНС нагадали, що під час грози не можна ховатися під деревами (особливо тими, що стоять окремо). Найбільш небезпечні дерева - дуб, тополя, ялина, сосна.

Перебуваючи на відкритому просторі, не можна стояти прямо, оскільки блискавка б'є в найвищу точку на місцевості, лягати на землю, краще присісти навпочіпки в суху яму чи траншею, обхопивши ноги руками. Також не варто бігти.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237