Лідеру партії «УДАР» Віталію Кличку доведеться покарати народних депутатів, через які партія програла вибори мера Василькова.

Про це «Bзгляду» заявило джерело близьке до «УДАРу».

«У день виборів у Васильків приїхали 30 народних депутатів, які повинні були стежити за ходом голосування на виборчих дільницях і підрахунком голосів. Але як тільки Віталій Кличко близько півночі виїхав з міста, більшість депутатів відправилися в ресторан, а потім вирушили відпочивати. У підсумку на їхніх ділянках перемогу здобув кандидат від влади, а там де депутати залишалися до останнього, підрахунок голосів показував перемогу опозиціонера», - розповіло джерело. Зокрема він назвав прізвища двох депутатів, які прогуляли підрахунок: колишнього мера Одеси Едуарда Гурвіца і депутата, обраного в Київській області, Руслана Сольвара.

Нагадаємо, 2 червня у Василькові пройшли вибори мера міста. Основними суперниками були кандидат від партії «УДАР» Сергій Сабов і кандидат від Партії регіонів голова Васильківської райдержадміністрації Володимир Сабодаш. За результатами підрахунку голосів останній переміг з перевагою в 234 голоси.

За словами джерела, від послуг професійних спостерігачів з організації «Спільна справа», з якими спочатку домовлялися про роботу «ударівці», відмовилися в останній момент. Коли за тиждень до виборів спостерігачі приїхали у Васильків, їм заявили, що «грошей для оплати їхньої роботи немає». Тому «депутатський десант» був останнім шансом для Кличка отримати перемогу на цих виборах.

«Все-таки авторитет депутата, його особиста присутність і участь у процесі наводить страх на рядового члена виборчої комісії. Він просто побоїться займатися фальсифікаціями. Через депутатську недоторканність видалити їх з дільниці ніхто не міг, але вони самі зробили послугу своїм опонентам і пішли в ресторан», - сказало джерело. При цьому воно підкреслило, що більшість з ВІП-спостерігачів ніколи самі не брали участь у процесі підрахунку голосів, і не розуміли, навіщо це потрібно і як треба захищати отриманий результат.

Джерело також зазначило, що вся виборча кампанія кандидата від опозиції будувалася на надії, що для виборців буде достатньо того факту, що Сергій Сабов - висуванець Кличка, щоб проголосувати за нього.

«Вони хотіли зробити все безкоштовно, сподіваючись виїхати на імені Кличка, але не вийшло. Це хороший урок для Кличка, але боюся, що він не зробить ніяких висновків. Схоже, він і сам не розуміє, ні причин того, що сталося, ні того, що тепер треба робити», - заявило джерело.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259