Президент Франції Франсуа Олланд отримав Премію миру імені Фелікса Уфуе-Буаньї за внесок у мир і стабільність в Африці, повідомляють місцеві ЗМІ.

Рішення про нагородження Олланда було прийнято наприкінці лютого. Головою журі премії є екс-президент Мозамбіку Жоакин Чіссано і, за його словами, комісія «оцінила солідарність, виявлену Францією щодо народів Африки», повідомляє РІА «Новости».

Ситуація в Малі загострилася наприкінці минулого року, бойовики екстремістських угруповань почали атакувати позиції урядових військ у центральній частині країни. Французька операція в Малі, що отримала назву «Сервал», почалася 11 січня цього року. В операції також беруть участь військовослужбовці країн - членів ЕКОВАС.

Премія миру ЮНЕСКО, яка носить ім'я першого президента Кот-д'Івуару з моменту отримання країною незалежності, присуджується окремим особам, суспільним інститутам або приватним організаціям за внесок у справу просування, зміцнення, захисту і підтримки миру. Нагорода включає в себе 150 тисяч доларів, золоту медаль і диплом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179