Фотографії, зроблені шимпанзе на Червоній площі на початку 1990-х років, були продані у Лондоні на аукціоні Sotheby's за 50 тисяч фунтів (більше 76,5 тисячі доларів).
 
Серія фотографій «Москва очима Міккі» була зроблена шимпанзе Московського цирку на прізвисько Міккі, якого цього спеціально навчили художники-концептуалісти Віталій Комар і Олександр Меламід. Знімки придбала колекціонер з Росії Кіра Фланзаіч.
 
 
«Іноді здається, що тварини можуть робити фотографії та інші речі краще, ніж люди. Ми можемо бачити це на цьому конкретному прикладі, тому що Міккі зробив досить гарні знімки Червоної площі», - сказала Фланзіч, повідомляє РІА «Новости».
 
Фотографії Міккі є частиною проекту «Співпраця з тваринами» (Collaboration with Animals), що стартував у 1978 році. Мета проекту - змінити уявлення, що тільки люди здатні створювати витвори мистецтва.
 

Так, досягненнями проекту стали малюнки, виконані собакою, а також картини, зроблені слоном у американському зоопарку, які дали поштовх заснуванню в Таїланді Академії мистецтв для слонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313