Прийнявши Закон «Про обмеження чиновницьких привілеїв», парламент вказав би уряду на несправедливість того, що він користується пільгами, віднімаючи їх у чорнобильців та афганців. Але опозиція в черговий раз проявила нездатність прийняти подібний закон.
Так прокоментував голосування законопроекту №2221 «Про скасування необґрунтованих пільг і привілеїв для осіб, уповноважених виконувати функції держави», заступник глави фракції КПУ у Верховній Раді Валентин Матвєєв, пише «Golos.ua».

Закон отримав 206 голосів і не був прийнятий. Опозиціонери недодали якраз стільки голосів, щоб їх загальна кількість не дотягнула до необхідних для прийняття 226.

Власне, «Батьківщина» «притримала» 22 голоси, УДАР - 4, Свобода - 5.

Одноголосно за зняття пільг з чиновників проголосувала тільки Компартія.

«Так звана опозиція вже далеко не вперше саботує голосування власного ж законопроекту, - продовжив Матвєєв. - Те ж саме трапилося, нагадаємо, з проваленим скасуванням пенсійної реформи і багатьма іншими соціально значущими проектами. Це говорить тільки про одне: опозиція не працює, а лише створює видимість. Єдине, за що готові голосувати демократи, це тільки за євроінтеграційні рішення, які необхідні їхнім господарям-бізнесменам».

Повертаючись до самого законопроекту про скасування чиновницьких пільг, запропонованим Яценюком, Кличком і Тягнибоком, парламентарій зазначив, що документ цей дуже неоднозначний. З одного боку, він, безумовно, ніс чисто політичний, популістський характер: «Це чергова спроба відвернути українців від того, що «опозиція» і правляча Партія регіонів насправді є одним великим буржуазним об'єднанням, яке злагоджено й одностайно захищає права великого бізнесу» , - пояснив Матвєєв.

Але з іншого боку, прийнявши такий закон, Верховна Рада вказала б уряду на несправедливість, з якою він, користуючись пільгами, забирає їх у чорнобильців та афганців, не виплачує зарплати, проводить антисоціальні реформи, начебто пенсійної.

«Саме тому комуністи одноголосно підтримали цей закон», - резюмував Матвєєв.

Нагадаємо, Верховна Рада відхилила законопроект про скасування необґрунтованих пільг і привілеїв для осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262