За результатами позапланових перевірок, проведених Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по АР Крим і Севастополю, до адміністративної відповідальності притягнуто керівників двох кримських об'єктів розміщення. Про це повідомляє прес-служба Курортно-інформаційного центру.

Як уточнили у відомстві, під час перевірок були виявлені численні порушення в парку-готелі «Крим» (Ялта) і ДУ «Спеціалізований (спеціальний) санаторій «Червоний маяк» (Велика Ялта).

«Стан охорони праці, утримання будівель і споруд в обох установах визнано незадовільним», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, виявлені ті ж порушення, що і в санаторії «Юність», в якому загинула дитина: на підприємствах відсутня комісія по загальному періодичному огляду будівель і споруд; не проводяться щорічні (осінні та весняні) технічні огляди будівель; не оформлена технічна документація щодо зданих в експлуатацію будівель і споруд. Крім того, в санаторії «Червоний маяк» не проведене обов'язкове випробування й огляд діючих електроустановок.
У готелі «Крим» було виявлено 30 аварійних балконів.

«Експлуатація балконів в обох установах, а також використання електрообладнання в «Червоному маяку» заборонені до усунення виявлених порушень та проведення паспортизації», - повідомили у відомстві.

Як повідомляв ForUm, увечері 30 травня в санаторії «Юність» у Сімеїзі впала частина балкону на 3-му поверсі, коли на нього вийшли троє дітей. 10-річна дівчинка загинула, 11-річна перебуває в лікарні з травмами. Керівництво санаторію, де загинула дитина, відсторонено від посад.

Спальний корпус санаторію, де обвалився балкон, побудований у 1906 році. Міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв стверджував, що санаторій був у «чорному» списку Мінкурортів Криму, здравниця знаходиться в аварійному стані, його відомство не рекомендувало туристам відвідувати санаторій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

448