Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських прогнозує відсутність значного паводку в Україні через сильні дощі в сусідніх європейських країнах.

«За нашими розрахунками і Гідрометцентру, та Агентства водного господарства, немає ніяких серйозних підстав, що у нас будуть якісь проблеми», - сказав Болотських «Українським новинам».

За його словами, можливе підвищення рівня води в річках на території України очікується через 2 тижні (після 19 червня).

«Вода в якійсь незначній мірі, якщо вона і прийде, то прийде через 2 тижні, не раніше. До цього часу ми готуємося, особливо в Одеській області», - сказав керівник ДСНС.

Він зазначив, що його відомство взаємодіє з колегами в європейських країнах і відстежує ситуацію.

За словами Болотських, незважаючи на те, що, як очікується, Україна істотно не відчує наслідки негоди в Європі, ДСНС має намір вжити превентивних заходів, сконцентрувавши необхідну техніку для відкачування води і плавзасоби в найбільш схильних для можливого паводку місцях.

Для цього, підкреслив він, відомству не потрібно додаткових коштів.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив ДСНС мобілізувати ресурси для протидії можливому паводку через сильні дощі в сусідніх європейських країнах.

У зв'язку з повінню уряд Чехії ввів надзвичайний стан. Не менш складна ситуація спостерігається і в Німеччині.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

367