Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про заходи щодо створення умов для проведення у 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні».

Як повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави, даним указом передбачено забезпечення належної підготовки України до участі у конкурсі Міжнародного олімпійського комітету, зокрема оновлення складу відповідного Організаційного комітету під головуванням віце-прем'єр-міністра України та доопрацювання Державної цільової соціальної програми розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури у 2011-2022 роках.

Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій обласним державним адміністраціям за участю Національного олімпійського комітету України і Національного комітету спорту інвалідів України доручено внести відповідні пропозиції, а також розробити та затвердити регіональні плани заходів щодо забезпечення будівництва нових спортивних і туристичних об'єктів, створення відповідної матеріально-технічної бази для отримання права проведення зимових ігор Олімпіади та Паралімпіади в Карпатах.

27 травня 2010 р. під час візиту у Львівську область Янукович ініціював підготовку заявки для отримання права на проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року в Карпатах.

8 вересня 2010 р. був підписаний Указ Президента України «Про заходи щодо визначення і реалізації проектів із пріоритетних напрямів соціально-економічного та культурного розвитку», в якому одним з пріоритетних національних проектів визначено проект «Олімпійська надія-2022».

29 червня 2011 р. Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №707 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури у 2011-2022 роках». Програма передбачає розвиток спортивної та туристичної інфраструктури в чотирьох областях України: Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій. Засідання Виконкому Міжнародного олімпійського комітету для вибору господарів зимових XXIV Олімпійських ігор планується у липні 2014 року. Остаточне ухвалення рішення на сесії МОК щодо країни, яка прийматиме зимові XXIV Олімпійські ігри, пройде 31 липня 2015 р. в м. Куала-Лумпур.

Наприкінці лютого Президент України Віктор Янукович заявив, що українська влада розглядає можливість спільного проведення зимової Олімпіади 2022 року разом з Польщею та Словаччиною, відмітивши, що обговорював таку можливість з президентами цих країн під час візиту в польську Віслу 20-21 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

456