Міністри закордонних справ України та Франції Леонід Кожара і Лоран Фабіус підписали Дорожню карту між Україною та Французькою Республікою на період 2013-2015 рр. Як повідомляє прес-служба українського МЗС, при цьому було зазначено, що офіційний Париж розцінює Дорожню карту як унікальний за насиченістю двосторонній документ у відносинах Франції з країною, яка знаходиться за межами ЄС.

Під час бесіди французька сторона була детально поінформована про хід структурних реформ в Україні, спрямованих на утвердження в нашій державі європейських демократичних стандартів.

Французький міністр привітав зусилля українського головування в ОБСЄ у 2013 році. Досягнуто домовленості про активізацію українсько-французьких контактів у рамках цієї організації.

Як наголошується в повідомленні, сторони детально обговорили питання європейської інтеграції України, зокрема перспективи підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в рамках саміту Східного партнерства у Вільнюсі. Було підкреслено, що ця Угода покликана стати базою для подальшого розвитку відносин України з Євросоюзом.

Міністрами відмічена активізація двостороннього діалогу та підтверджено намір сприяти подальшому розвитку, зокрема в політичному, економічному і культурному напрямах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322