Президент РФ Володимир Путін прийняв відставку мера Москви Сергія Собяніна. Одночасно глава держави призначив його виконуючим обов'язки столичного градоначальника. Уряд Москви автоматично відправлено у відставку.

«Незважаючи на внутрішньополітичні події в такому найбільшому мегаполісі як Москва, має бути забезпечений соціальний порядок, громадський порядок. Сподіваюся, що ви з цим впораєтеся», - звернувся Путін до Собяніна, а також побажав йому вдачі на виборах.

Піде Собянін на вибори як само висуванець, чи його висуне «Єдина Росія», поки невідомо. «ЄР» заявила, що готова висунути Собяніна, проте сам він, за даними ЗМІ, хоче йти на вибори як самовисуванець.

Восени в Москві пройдуть перші за 10 років вибори мера. Сергій Собянін планує переобратися на свою посаду. Для цього мер і залишив свою посаду, хоча його повноваження закінчувалися тільки у 2015 році. Він пояснив, що столиці «негоже» відставати від інших регіонів, де також пройдуть вибори керівників, пише «Lenta.ru».

У московських виборах, крім Собяніна, планують взяти участь не менше десятка політиків, у тому числі кандидати від парламентських партій, опозиціонер Олексій Навальний, лідер «Яблука» Сергій Мітрохін, лідер «Демократичної партії» Андрій Богданов та інші. Можливо, висунеться керівник «Громадянської платформи» Михайло Прохоров.

Сергій Собянін знаходиться на посаді мера Москви близько трьох років. Він зайняв свою посаду у жовтні 2010 року після відставки Юрія Лужкова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213