В Україні триває створення сільгоспкооперативів. Так, з початку року було організовано більше 70 практичних семінарів, а навчання пройшли майже 3,8 тисячі голів сільських і селищних рад. Про це на прес-конференції в ІА «Укрінформ» повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Міністерство запропонувало українській сільській громаді сільськогосподарську кооперацію як економічну платформу для розвитку сіл. Про переваги такого виду господарювання неодноразово говорив і Президент. Тому ми продовжуємо реалізацію ініціативи «Рідне село». І в її рамках проходить навчання голів сільських та селищних рад, щоб передати селянам необхідні знання для створення кооперативів», - сказав він.

Міністр нагадав, що торік таке навчання пройшли 5,5 тисячі осіб.

Крім того, Мінагрополітики розробило типові проекти молочних, ягідних, тваринницьких і багатофункціональних кооперативів, які пропонують реалізувати в залежності від специфіки регіону.

Також, за словами глави відомства, на сьогодні більше 11 тисяч студентів з вищих навчальних закладів аграрного спрямування закріплені за сільськими та селищними радами. Це, у свою чергу, сприяє поширенню необхідних для селян сучасних знань.

«Відтоді як ми запропонували ініціативу «Рідне село», кількість кооперативних об'єднань в українських селах зросла на 100 одиниць. Зараз в Україні вже налічується 885 діючих сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів», - повідомив Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170