Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) визнав найкращим гравцем року в Україні нападника донецького «Шахтаря» Генріха Мхітаряна, найкращим молодим гравцем воротаря київського «Динамо» Максима Коваля, а командою-відкриттям - «Кривбас» з Кривого Рогу.

Як повідомляється в офіційному релізі УЄФА, Мхітарян забив у цьому сезоні 25 голів, лише трохи не дотягнувши до клубного рекорду Віталія Старухіна, який забив у 1979 році за «Шахтар» 26 голів.

Коваль, на думку УЄФА, - «один з найталановитіших футболістів нового покоління. 21-річний вихованець школи запорізького «Металурга» вже чотири роки захищає ворота київського «Динамо», конкуруючи з нестаріючим Олександром Шовковським. У минулому сезоні Максим, нарешті, завоював тверде місце в «основі», і хоча впевнена гра молодого кіпера не врятувала біло-синіх від падіння на третє місце, наставник збірної України Михайло Фоменко звернув увагу на Коваля, викликавши його на найважливіший матч кваліфікації ЧС- 2014 з командою Чорногорії», повідомляє «УНІАН».

Щодо «Кривбасу» УЄФА зазначає: «Скромна команда з Кривого Рогу чудово провела весняну частину сезону, домігшись серії прекрасних результатів. Зокрема, був переможений дніпропетровський «Дніпро» з рахунком 2:1, який боровся за друге місце і путівку в Лігу чемпіонів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222