Президент України Віктор Янукович підписав Закон №243-VІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, в яких здійснюється діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування в нічний час». Про це ForUm'у повідомили в прес-службі Глави держави.

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів (про перебування дитини у закладах громадського харчування та сфери розваг у нічний час) 16 травня.

Відповідно до закону, дітям у віці до 16 років з 22.00 до 6.00 забороняється перебувати у закладах, в яких проводиться діяльність у сфері розваг, та установах громадського харчування, якщо їх не супроводжує хоча б один з батьків або інший законний представник дитини.

Закон зобов'язує власників та посадових осіб розважальних закладів і закладів громадського харчування вживати заходів щодо недопущення в такі заклади в зазначений час дітей до 16 років, яких не супроводжують батьки чи інші законні представники, надаючи їм право вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

Порушення порядку перебування дітей у закладах сфери розваг або громадського харчування тягне за собою стягнення штрафу з посадових осіб, підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності, громадян - власників підприємств, або уповноважених ними осіб, громадян суб'єктів підприємницької діяльності від 20 до 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Ті ж дії, вчинені повторно протягом року, тягнуть стягнення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

667