Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко закликає Верховну Раду прийняти в першому читанні законопроект про трансферне ціноутворення. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час брифінгу в Кабінеті Міністрів.

«Законопроект №2515, який, я сподіваюся, буде розглянутий на цьому тижні і прийнятий у першому читанні, дуже важливий для України законопроект», - сказав Клименко.

За його словами, ключова новація документа в тому, що прибуток має бути сплачений там, де сконцентровані виробничі потужності. «Ми бачимо, наскільки жорстко і системно Європа бореться з податковими гаванями і шахрайством. Закон про трансферне ціноутворення якраз виключає такі можливості. Ми отримаємо додатковий дохід до бюджету. Норми законопроекту виключають навантаження на малий і середній бізнес. Мінімальний поріг - 50 млн грн, тому під його дію потрапить великий бізнес», - підкреслив глава Міндоходів.

Він також підкреслив, що за прогнозами міністерства, за три роки до держбюджету надійде 20 млрд грн.

Клименко повідомив, що в рамках свого візиту до Брюсселя має намір обговорити з європейськими колегами норми законопроекту про трансферне ціноутворення.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167