Міністерство доходів і зборів України проводитиме контроль якості імпортних нафтопродуктів, навіть незважаючи на те, що володіє тільки однією стаціонарною лабораторією. Про це під час брифінгу повідомив профільний міністр Олександр Клименко.

«Ми це (контроль якості нафтопродуктів - Ред.) будемо робити професійно і системно. Існує 69 стаття Митного кодексу, яка зобов'язує нас кваліфікувати товар. Що стосується технічної можливості, то у нас є одна лабораторія, а по регіонах є відділення, що дає нам стовідсоткову можливість дієвого контролю над якістю палива», - сказав Клименко.

За його словами, Міндоходів здійснюватиме контроль якості нафтопродуктів на кордоні, а податковим агентом з реалізації буде відповідна мережа АЗС, яка в подальшому повинна контролювати цей процес.

«Що ж до ввезення нафтопродуктів, то ми готові охопити цей процес і системно виконати доручення прем'єр-міністра. Для об'єктивності, враховуючи емоційне забарвлення питання, ми залучимо для допомоги провідних фахівців і відомі бренди», - сказав Клименко.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298