Директор ФБР США Роберт Мюллер у ході зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем у Києві подякував Україні за оперативну допомогу і надання необхідної інформації після теракту під час Бостонського марафону.

«Мета мого візиту - зустрітися з представниками Міністерства внутрішніх справ України і Служби безпеки України і обговорити питання, які становлять для нас взаємний інтерес», - повідомив Мюллер.

Учасники зустрічі обговорили питання попередження та боротьби з тероризмом. Мюллер підкреслив, що для США ці питання є важливими, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Мюллер також зазначив, що зараз ФБР будує свою роботу не на розслідуванні злочинів, які вже сталися, а на їх попередженні.

У свою чергу, Янукович зазначив, що відносини України і США базуються на основі двосторонніх хартій про стратегічне партнерство. За його словами, сьогодні українсько-американські відносини розвиваються у багатьох сферах на основі обопільної зацікавленості. «Упевнений у потенціалі для розширення такої співпраці», - підкреслив український Президент.

Янукович також зазначив, що в Україні приділяють велику увагу питанням попередження та боротьби з тероризмом, і останнім часом було прийнято низку документів для підвищення ефективності роботи у цьому напрямі.

Президент нагадав, що Україна головує в ОБСЄ. При цьому він із задоволенням констатував конструктивну співпрацю з Вашингтоном у реалізації пріоритетів ОБСЄ.

Нагадаємо, внаслідок теракту 15 квітня у Бостоні під час міжнародного марафону загинули три людини і були поранені більше 250. В організації теракту, крім загиблого Тамерлана Царнаєва, звинувачується його брат Джохар, який в даний час перебуває у в'язниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336