Верховна Рада ухвалила Закон «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Королівства Норвегія про співробітництво у сфері ядерної та радіаційної безпеки, зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції та перетворення об'єкту «Укриття» на екологічно безпечну систему».

За дане рішення проголосували 296 із 383 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Угода була підписана 30 листопада 2012 року в Осло.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що угода спрямована на реалізацію завдань у сфері ядерної та радіаційної безпеки та зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, повідомляє «УНІАН». Зокрема, це стосується спільного планування, розробки і здійснення науково-дослідних проектів, обміну результатами робіт; обміну інформацією і технологіями відповідно до національного законодавства та стандартів держав сторін; постачання матеріалів, обладнання та послуг, необхідних для реалізації проектів; проведення спільних нарад, семінарів і навчання персоналу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139