Україні треба приводити національні стандарти акредитації метрології промисловості і торгівлі відповідно до стандартів Європейського Союзу.

Про це, як передає кореспондент ForUm’y, в ході конференції «Роль і місце акредитації для української промисловості і торгівлі» заявив керівник Управління програм допомоги представництва ЄС в Україні Ендрю Расбаш.

«Це саме ті шурупи і гайки, які є в основі Угоди про Асоціацію України з ЄС. Українські болти повинні підходити до європейських гайок і навпаки, тому, якщо ви забудете про базові поняття, про те, що повинні бути відповідні болти і гайки, можете забути про прибутки», - сказав Расбаш.

У свою чергу, виконувач обов'язків голови Національного агентства з акредитації України Володимир Рущак заявив, що за умови підписання між Україною та ЄС Угоди з оцінки відповідності та прийняття промтоварів, вітчизняні протоколи випробувань та сертифікати відповідності, (які видаватимуть українським підприємств органи з оцінки відповідності), акредитовані в НАУ, будуть визнаватися в країнах ЄС.

На уточнююче запитання ForUm’y про можливі дати підписання цієї Угоди, Рущак заявив, що вона може бути підписана найближчим часом, уточнивши, що це питання перебуває у компетенції уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192