Голова Верховної Ради Володимир Рибак готовий видаляти із сесійної зали депутатів, які будуть кричати. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході засідання парламенту в середу

Зокрема, у ході виступу народного депутата від Партії регіонів Інни Богословської російською мовою нардепи від фракції ВО «Свобода» почали скандувати «Українська».

У відповідь на крики свободівців Рибак процитував норми регламенту ВР, у яких зазначено, що депутати не мають права перешкоджати виступу своїх колег.

«Народний депутат не повинен перешкоджати викладенню або сприйняттю виступу вигуками, оваціями, вставанням, розмовами, по мобільному телефону, використовувати образливі висловлювання та непристойні слова і закликати до незаконних дій», - процитував норму регламенту Рибак.

За його словами, якщо ситуація повториться, то цих депутатів не будуть допускати на пленарні засідання.

«Верховна Рада без обговорення може прийняти рішення про позбавлення народного депутата права брати участь у пленарному засіданні до п'яти пленарних засідань», - сказав Рибак.

Спікер нагадав, що, згідно з законом про регламент, дане рішення доводиться до відома виборців шляхом опублікування його в парламентській газеті «Голос України».

Нагадаємо, раніше голова ВР Володимир Рибак заявив, що рівень шуму у сесійній залі парламенту практично вдвічі перевищує допустимі норми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223