Апеляційний суд Донецької області частково задовольнив апеляційну скаргу за позовом кореспондента одного із донецьких інтернет-видань Ганни Іванової до лідера громадської організації «Комітет виборців Донбасу» Олександра Хрякова про захист честі, гідності та ділової репутації і відшкодування їй моральної шкоди.

Фразу «Незрозуміле чмо сидить... Ось так би взяти об підлогу...» визнана такою, що принижує честь гідність та ділову репутацію журналіста.

«Стягнути з Хрякова Олександра Віталійовича на користь Іванової Ганни Сергіївни 500 гривень на відшкодування моральної шкоди», - йдеться у рішенні суду, повідомляє «ОстроВ».

Видання зазначає, що позивач вердиктом суду залишилася задоволена і оскаржити його не збирається.

Раніше, 16 квітня, Іванова у суді першої інстанції програла судовий позов про захист честі та гідності лідеру «Комітету виборців Донбасу» Олександру Хрякову, який 25 жовтня на зірваній ним прес-конференції опозиційних кандидатів назвав журналістку «незрозумілим чмом» і жестами показав, як треба вдарити її головою об підлогу.

Сторона відповідача наполягала на тому, що слово «чмо» не є образливим і позначає лише «частини матеріального забезпечення». Крім того, Хряков стверджував, що не звертався безпосередньо до Іванової, а мав на увазі людей, які сидять у тій же частині залу, що й вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

475