Німецька мова позбулася свого рекордно довгого слова, що складається із 63 букв.

Слово Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz (що у перекладі з німецької означає «закон про розподіл обов'язків з нагляду за маркуванням яловичини») входило до недавнього часу в назву закону федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія.

Місцевий ландтаг 29 травня ухвалив рішення скасувати цей закон, який скорочено згадувався у пресі як RkReÜAÜG. Розшифровка цієї абревіатури звучить як Rinderkennzeichnungs-und Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz, що у перекладі означає «закон про розподіл обов'язків з нагляду за маркуванням великої рогатої худоби і яловичини». Відповідний документ був прийнятий у 1999 році для контролю за коров'ячим сказом. У зв'язку з появою нових нормативних актів необхідність у RkReÜAÜG відпала.

Тепер вживання найдовшого слова у сучасній німецькій мові буде неминуче скорочуватися, що, цілком імовірно, призведе до його остаточного вимирання. Слово трималося у мові тільки завдяки згадкам у пресі, оскільки у живій мові його ніхто не використовував. У словник німецької мови Duden лінгвісти його не включили, бо воно було недостатньо поширене, повідомляє «Лента.ру».

Рекордсменом стане тепер слово Donaudampfschifffahrtsgesellschaftskapitänswitwe із 48 букв, яке означає «вдова капітана пароплавного товариства на Дунаї».

Поява нескінченно довгих слів у німецькій мові теоретично можлива завдяки словотворчій моделі, відповідно до якої нове слово формується шляхом зрощення основ інших слів. Товариство вивчення німецької мови, щоб наочно продемонструвати це лінгвістичне явище, придумало слово Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetzesentwurfsdebattierklub-diskussionsstandsberichterstattungsgeldantragsformular, що складається зі 140 літер. У перекладі на російську воно означає «бланк заяви про отримання грошей на надання звіту про стан обговорень у дискусійному клубі щодо законопроекту про розподіл обов'язків з нагляду за маркуванням яловичини».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247