Міністерство природних ресурсів і охорони навколишнього середовища Білорусі прийняло рішення про те, що для регулювання чисельності бобрів в країні їх будуть переселяти.

«З департаментом з меліорації ми розглядаємо цю проблему, скоро будуть нові рішення. Йдеться про інтродукцію, переселення бобрів. У Білорусі є куди переселяти бобрів, і мова не йде про масовий відстріл. Приміром, у Вітебській області є території, де дуже низька чисельність бобрів, туди і будемо переселяти їх з Полісся, де їх надлишок», - сказав перший заступник міністра природних ресурсів Віталій Кулик.

При цьому він підтвердив, що в Білорусі дійсно є проблема регулювання чисельності популяції бобрів: є плани цього регулювання, але вони не виконуються користувачами полювання та землекористувачами, повідомляє «Інтерфакс-Захід».

Нагадаємо, чисельність бобрів, які проживають у Білорусі, перевищила оптимальну в 2,5 рази, зараз вона перевищує 63 тисячі особин. Бобри заселили багато меліоративних каналів і побудували там греблі, внаслідок чого опинилися затопленими великі ділянки лісу. Подекуди навіть утворилися «боброві ландшафти», куди людині неможливо пробратися - там греблі, хатки, повалені дерева.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218